Fotografen og biologen Carsten Egevang udgiver et pragtværk af en bog om Grønlands dyreliv, og de mennesker der er afhængige af et rigt dyreliv.

GRØNLAND - Dyrenes og Menneskenes Land præsenterer foto af Grønlands dyreliv og lokalbefolkning, som det aldrig tidligere er vist. Gennem fotograf Carsten Egevangs billeder er vi med helt tæt på fugle og pattedyr, i skildringen af organismernes tilpasninger til det barske arktiske miljø. Vi er med på isbjørnefangerens hundeslæde, vi er med bag kikkertsigtet på sælfangst og med i jollen efter hellefisk, når jagten på grønlandsk proviant går ind. Alt sammen med de fantastiske grønlandske scenerier sat som baggrund.

GRØNLAND - Dyrenes og Menneskenes Land består af tre sektioner: Dyrenes Land, skildrer udvalgte fugle og pattedyr, Menneskenes Land, afbilleder traditionel fangst og fiskeri i dagens Grønland, samt Fotografiets Land, hvor Carsten Egevang beretter om sine egne erfaringer bag kameraet, og levende beretter anekdoter som fotograf i Grønland.

Se uddrag af bogen Grønland – Dyrenes og Menneskenes Land her. Web-udgaven viser 66 af bogens samlede 264 sider – herunder indholdsfortegnelse og et afsnit fra hver af de tre sektioner i bogen Dyrenes Land, Menneskenes Land og Fotografiets Land.

Klik på Web-udgaven til højre for at se bog-uddraget i stor størrelse – afslut med ESC.
<


”Ambitionen med min bog, er at vise sider af Grønlands natur, som menigmand sjældent har adgang til at opleve. Bogen repræsenterer otte års fotografering, hvor jeg har tilbragt mange måneder i telt i nogle af Grønlands mest spændende naturområder, og har haft enestående muligheder for komme tæt på dyrene, og afbillede deres adfærd”, fortæller Carsten. ”I samme periode har jeg imidlertid gennemgået en udvikling som fotograf, hvilket bestemt er afspejlet i bogen. Fra at være traditionel naturfotograf, hvor det kun er dyr og fugle der er i fokus, har jeg gennem de seneste år fået øjnene op for, hvad man kan sige er ”typisk grønlandsk”, nemlig den stolte fangsttradition”, fortsætter Carsten Egevang.


Bogen kan bestilles ved at sende en e-mail til: kontakt@arc-pic.com med navn, adresse, telefon nr. – husk at fortælle om bogen skal signeres!