I fotokonkurrencen European Wildlife Photographer of the Year (EWPY) 2010 blev et foto af ARC-PIC.COM fotografen Carsten Egevang kåret som ”Highly Commended” i kategorien ”Man and Nature”. Med næsten 10.000 fotos indsendt til 2010 konkurrencen, har EWPY gennem de senneste 10 år udviklet sig til én af verdens største konkurrencer for naturfotografer.

”Jeg er naturligvis glad og stolt over placeringen i dette års konkurrence ” siger Carsten Egevang. ”Niveauet i konkurrencen er utroligt højt, og det er dejligt at modtage dette skulderklap”.

”Det præmierede billede blev taget under et besøg i Scoresbysund i maj 2009. Det var min sidste dag i byen inden jeg skulle retur, og vejret var tåget og ikke særligt indbydende til fotografering. Jeg havde så småt indstillet mig på at jeg nok ikke ville få flere motiver i kassen på denne tur, da rygtet om at der var skudt en isbjørn spredte sig i byen. Jeg var heldig nok at til at få et lift bag på en snescooter hos én af de lokale, og det var herfra det lykkedes at få billedet af fangeren på vej til byen med isbjørnen på hundeslæden. Den stolte isbjørnefanger hedder Marius Madsen, og på trods af sine 23 år, er bjørnen nummer elleve som Marius har nedlagt i sin tid som erhversfanger.” fortæller Carsten Egevang. ”Bjørnen blev kørt ind til byen, og på mindre end 1½ time, var bjørnen parteret og kødet fordelt, efter gamle forskrifter. På trods af at der skydes 30 isbjørne årligt i Scoresbysund, var denne bjørn et tilløbsstykke blandt gamle og unge i byen, hvor flere måtte sammenligne deres egen hånd med bjørnens store lap”, fortsætter Carsten.